teisipäev, 2. detsember 2008

Joonistame veebis

Olen ikka üritanud leida ja katsetada erinevaid programme, mis kooliellu sobivad. Seekord otsustasin abi paluda Gustav Adolfi Gümnaasiumi 8. c klassi õpilaste käest, et välja selgitada parim veebipõhine joonistusprogramm. Aega oli 45 minutit ja programme katsetamiseks umbes 40. Küsimus õpilastele oli lihtne - milline programm teile kõige rohkem meeldib. Põhjapanevaks järgnevat tulemust kindlasti pidada ei saa, aga päris huvitav on teada, milliseid programme eelistavad õpilased. Kõik programmid on veebipõhised ja seega ei vaja arvutisse installeerimist.
1. All My Magic (3 häält) http://www.allmymagic.com/wizcard/create
Lihtne programm, mille kasutamine palju juhendamist ei vaja. Lisaks joonistamisele saab lisada pildile lisaks igasuguseid efekte ja vidinaid.


2. ArtPad (5 häält) http://artpad.art.com/artpad/painter/
Väheste võimalustega programm, mis aga annab võimaluse joonistamise käiku aina uuesti ja uuesti vaadata.

3. Roxic (5 häält) http://roxik.com/pictaps/
Joonistamist on selles programmis üsna vähe. Joonistatud pildist luuakse film, mida saadab lõbus muusika.


4. Kerproof Studio (6 häält) http://www.kerpoof.com/create
Keskkonnas on lisaks joonistamisele võimalik teha filmi, kaarti jne. Joonistamine on lihtne ja kui alguses tundub, et värve on vähe, siis tegelikult saab paletil klõpsides erinevaid toone segada.


5. Queeky (9 häält) http://queeky.com/
Võimas programm, mis lubab ka koostööd. Võimalusi on väga palju.


6. Яndex (10 häält) http://cards.yandex.ru/kraski.xml
Venekeelne programm, mis särab, vilgub ja teeb tuju heaks. Hea on näha, et keel ei ole programmi kasutamisel õpilastele mingiks takistuseks.


7. Scribbler (15 häält) http://www.zefrank.com/scribbler/
Suur oli minu üllatus, kui võitjaks osutus see programm. Ei mingeid efekte ega värvidemerd. Alustades peab joonistama kujundi. Värvi ega joone laiust valida ei saa. Kui joonistus valmis, tuleb käivitada scribbler ja teie saamatust kritseldusest sünnib tõeline meistriteos. Katsetaga ja te näete, et kõigis meis on peidus kunstnik.

Veel programme katsetamiseks: http://www.allgraphicdesign.com/graphicsblog/2008/05/16/online-drawing-tools-free-online-painting-sketching-tools/

Kommentaare ei ole: