reede, 27. juuni 2008

Del.icio.us või mister-wong

Sotsiaalsed järjehoidjad on Eestis juba mõnda aega tuntud ja võimaldavad kasutajal salvestada oma lemmikveebilehekülgi online'i keskkonda. Võrreldes brauseris loodud lemmikutega, saab sotsiaalsele järjehoidjale igast arvutist Internetiühendusega arvutis ligi.

Kõige tuntum sotisaalne järjehoidja Eestis on del.icio.us http://del.icio.us/. Seda on pikemalt uurinud ja kirjeldanud Veiko Hani http://www.koolielu.ee/pages.php/03330109?txtid=7738


Mõni nädal tagasi tutvustati mulle aga järjehoidjat nimega mister-wong http://www.mister-wong.com/, mis on loodud Saksamaal ja pidi olema väga populaarne just Euroopas. Lisaks inglise keelele on võimalik seda keskkonda kasutada näiteks ka vene ja hiina keeles. Võimalused on suhteliselt sarnased del.icio.us'ile, aga suurem tähelepanu on sotsiaalsel aspektil. Kujundus on ilusam ja eriti tore oli näha igast sisestatud lingist eelvaatepilti. Sarnaselt del.icio.us'ile on võimalik importida oma järjehoidjaid, mis on del.icio.us'i või lemmikute all. Peale esimesi katsetusi tundub olevat väga mõnusa keskkonnaga, mis väärib kindlasti pikemat uurimist.

Kommentaare ei ole: