esmaspäev, 23. veebruar 2009

Wikiülikool - kellele ja milleks?

Wikipedia on juba küllalt levinud ja tuntud keskkond, mida kasutatakse päris aktiivselt. Ka wikid on teada kui mõnusad ühiskirjutusvahendid. Mis on aga wikiülikool (wikiversity)? Wikiülikooli puhul on tegemist vaba ja avatud õpikeskkonnaga, kus igaüks saab luua oma kursuse või osaleda kellegi teise poolt loodud kursusel. Seega on võimalik olla soovi korral nii õppejõud kui ka üliõpilane. Ikka vastavalt sellele, kuidas sisetunne lubab.



Näiteks 2. märtsil on võimalik alustada õppimist Tallinna Ülikooli Haridustehnoloogia keskuse välja töötatud kursusel "Avatud õppematerjalide koostamine ja kasutamine". Kursus kestab 8 nädalat (kokku umbes 40 tundi tööd) ja on mõeldud eelkõige õpetajatele, õppejõududele, haridustehnoloogidele ja kõigile teistele, kes on teemast huvitatud. Osaleda võib nii tasuta (ei saa tunnistust) kui ka raha eest (saab tunnistuse). Kursust hakkab läbi viima Hans Põldoja, keda võib pidada üheks parimaks asjatundjaks avatud õppematerjalide alal Eestis.

4 kommentaari:

Marika Kransiver ütles ...

Tere.

Väga huvitav informatsioon, kuid link ei avane. Kus saab end registreerida?

Marika K.

Ingrid Maadvere ütles ...

Nüüd peaks töötama.
http://beta.wikiversity.org/wiki/Avatud_%C3%B5ppematerjalide_koostamine_ja_kasutamine

Margit Lindau ütles ...

Tere! Koolitus tundub olevat huvitav. Ma ei leia informatsiooni koolituse hinna kohta.

Ingrid Maadvere ütles ...

Koolitus on sellisel juhul tasuta, kui tunnistust pole vaja. Rohkem infot saab http://htk.tlu.ee/htk/2009/02/uus-taienduskoolitus-avatud-oppematerjalidest/ ja Hans Põldoja käest.