kolmapäev, 29. aprill 2009

Projektorite kasutamisest

Haridustehnoloogid väga palju riistvaraga tegelema ei pea, aga aeg-ajalt tuleb ette olukordi, kus on vaja näidata ka oma oskuseid selles vallas. Gustav Adolfi Gümnaasiumi võõrkeeleõpetajad palusid mult väikest koolitust ja kuna esitlus võib huvi pakkuda ka laiemale ringile, siis panen selle siia ajaveebi üles. Mingiks spetsialistiks ma ennast projektorite alal pidada ei saa. Just täna hommikul õnnestus mul ühte sülearvutit projektoriga pool tundi ühendada. Seega ei maksa esitlust väga tõsiselt võtta;)

2 kommentaari:

urk ütles ...

Väga asjalik. Omalt poolt võin kogemuse põhjal lisada, et kui projektoriga klassi kasutab mitu inimest, võib saada üllatuse osaliseks - kaks tundi tagasi klappis kõik, enam mitte. Meil olid põhjuseks väiksed väledad osavad näpud - juhtmed just niipalju pesast väljas, et ühendust ei ole, aga pealtnäha kõik klapib.
Ja veel - kas kuskilt saaks õpetust, kuidas tekitada arvuti ekraanile 2 ekraani, millest ühe saab projektorisse suunata ja teise endale vaatamiseks jätta? Korra nägin, kui patsiga poisid nii tegid, aga kole kiiresti, ja ise olen ainult korra 2 displeid saanud ja sedagi pärast ei teadnud, kuidas nimelt :)

Anonüümne ütles ...

Arvuti pilt võiks olla suunatud projektorisse funktsiooniga Extended Desktop. Powerpoint pannakse tööle funktsiooniga Presenter View. OpenOffice omab samalaadset pluginat, mida tuleb eraldi alla laadida.

Rein.