reede, 3. veebruar 2012

iTEC 1. tsükkel on lõppenud

iTEC projektist olen varemgi oma ajaveebis kirjutanud. Jaanuariga sai 1. tsükkel läbi ja on aeg teha kokkuvõtteid. Eestist osales 11 kooli (Gustav Adolfi Gümnaasium, Juuru Gümnaasium, Kilingi-Nõmme Gümnaasium, Lagedi Põhikool, Lauka Põhikool, Lilleküla Gümnaasium, Rapla Vesiroosi Gümnaasium, Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasium, Tallinna Sikupilli Gümnaasium, Tartu Hiie Kool, Türi Põhikool), 18 õpetajat ja 28 klassi. Kõige nooremad osalejad olid 3. klassist ja kõige vanemad 11. klassist. Esindatud olid ka erinevad ained: loodusained, inglise keel, eesti keel. Oli ka neid, kes sidusid projekti mingi kindla teemaga, näiteks keskkond.

Palusin õpetajatel ka projektile tagasisidet anda. Positiivseks peeti seda, et õpilastele meeldis (oli tore vaheldus tavatundidele), õpiti kasutama uut toredat vahendit TeamUp, õuesõpe õnnestus, õpilaste loodud multimeediaesitlused olid vahvad. Ei meeldinud see, et õpilugu võttis oodatust rohkem aega (keskmiselt 5 tundi), tekkis probleeme tehnika kasutamisel (sõnumite salvestamine TeamUp'is), kõik õpilastegrupid ei hakanud väga hästi tööle.

Projektis osales ka 3 nn case-study õpetajat, kes pidid täpselt kirja panema, kuidas neil läheb ning kelle tunde ma võimalusel külastasin. Õpetajate ajaveebidest võite lähemalt lugeda, kuidas neil läks.
Kokkuvõtteks võib öelda, et 1. tsükli õpiloo katsetamine läks väga hästi. Õpetajad said oma käsutusse uue vahendi TeamUp http://teamup.aalto.fi/, mida paljud õpetajad ka pärast katsetamist gruppide moodustamiseks kasutavad. Õuesõppe tegevused läksid hästi ning õpilased olid rahul, et nad projektis osalesid. Kasutama õpiti palju erinevaid programme ja keskkondi.

Kommentaare ei ole: