kolmapäev, 9. september 2009

Doc pdf'iks ehk millist konverteerijat valida

Failide konverteerimine ühest formaadist teise on tegevus, mida aeg-ajalt ikka tuleb ette võtta küll piltide, videote või dokumentidega. Seekord otsustasin katsetada veebis olevaid konverteerijaid ja konverteerida dokumente. Dokumendiks oli üks tööleht, mis sisaldas pilti ja tabelit. Valisin välja 6 erinevat keskkonda, mis ei vajanud registreerumist ja katsetasin. Punkte said keskkonnad järgnevate asjade eest:
1. Üleslaetava faili suurus (kuni 10 MB 1 punkt, üle 100 MB 2 punkti)
2. Kui palju erinevaid failitüüpe antud keskkond konverteerida lubas (max 2 punkti)
3. Kiirus (max 2 punkti)
4. Doc -> pdf (max 2 punkti)
5. Pdf -> doc (max 2 punti)

Koolwire http://www.koolwire.com/DefaultWeb.aspx (1+1+1+2+0=5 punkti)
Üles sai laadida kuni 10 MB suurst faili. Link saadetakse kiiresti postkasti ning seda faili hoitakse 7 päeva alles. Paraku ei saanud Koolwire hakkama sellega, et muuta pdf doc'iks. Keskkonnas lubatud failitüübid olid pdf, rtf, wav ja mp3.
Covert pdf to word http://www.convertpdftoword.net/ (0+1+1+2+1,5=5,5 punkti)
Pdf'i tegi doc'iks 50 sekundiga. Tekstifailidest saab aga ainult txt faile pdf'ik teha. Lubab muuta pdf'i doc'iks, txt'ks, pildiks või html'iks.

Primo https://online.primopdf.com/Default.aspx (1+2+1+2+0=6 punkti)
Üleslaetava faili suurus võib olla kuni 5 MB. Primo võimaldab üle 300 erineva failitüübi muuta pdf'iks. Keskkond oli väga kiire. Postkasti tuleb kiri manusega.



Youconvertit http://www.youconvertit.com/ (2+2+0+2+0=6 punkti)
Faili suurus võib olla kuni 300MB. Konverteerida saab väga palju erinevaid failiformaate. Paraku ei ole võimalik pdf'i doc'iks teha. Postkasti ootasin kirja kaks päeva.

Media convert http://media-convert.com/ (2+2+2+2+1=9 punkti)
Lisada saab kuni 200 MB suuruseid faile. Väga meeldis mulle see, et ei pea lisama meiliaadressi. Kogu konverteerimine toimub samal veebilehel. Alati on hirm, et oma aadressi sisestamisega võib hiljem saada ka kirju, mis ei ole just oodatud. Keskkond toetab väga palju erinevaid formaate: dokumendid (rtf, MS Office, pdf, html jne), arhiivid (7z, cab, tar, zip jne), film (avi, gif, mov, mp4, flv jne), pildid (bmp, gif, jpeg, png, tiff jne), audio (wav, mp3, ogg, mp4 jne). Kui oleksin andnud punkte ka veebilehe kujunduse eest, siis oleks Media convert saanud nulli. Pdf'i doc'iks ei tehtud, aga rtf ajas ka asja ära.
Zamzar http://www.zamzar.com/ (2+2+1+2+2=9 punkti).
Kuni 100 MB suurust faili saab konverteerida tasuta. Faili hoitakse 1 päev peale postkasti saatmist serveris. Erinevaid failiformaate on palju: pildifailid (bmp, dwg, dxf, eps, gif, ico, jpg, pcx, png, tga, tiff, wbmp, wmf), dokumendifailid (csv, doc, docx, html, odp, ods, odt, pcx, pdf, pps, ppt, pptx, ps, pub, rtf, txt, vsd, wks, wpd, wps, xls, xlsx, xml), audio (aac, ac3, flac, m4a, mmf, mp3, ogg, ra, ram, wav, wma), video (3gp, 3g2, avi, flv, gvi, iphone, ipod, m4v, mov, mp4, mpg, ogg, rm, rmvb, vob, wmv), teised (7z, tar.bz2, cab, lzh, rar, tar, tar.gz, yz1, zip). Keskkond sai kõigi ülesannetega väga hästi hakkama.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kõik keskkonnad said väga hästi hakkama pdf'i tegemisega. Ka valmis pdf'i kvaliteedile mul etteheiteid ei ole. Keerulisem oli pdf doc'iks muuta.

Kommentaare ei ole: