teisipäev, 20. mai 2008

Ühtne haridusruum Pärnumaal

19. mail kogunesid Pärnumaa haridustegelased Tartu Ülikooli Pärnu Kolledžis, et arutleda ühtse haridusruumi võimaluste üle Pärnumaal. Seminari juhtisid Ragnar Õun (TÜ Pärnu Kolledži haridustehnoloog) ja Varje Tipp (Pärnumaa Kutsehariduskeskuse haridustehnoloog).
Innovatsioonist õppeprotsessis rääkis Vello Kukk (Tallinna Tehnikaülikooli professor), kelle esinemised on alati väga huvitavad ning mõtlema panevad. Kui palju me arvestame tegelikult õppijatega ja kui absurdne on tänane haridusmaastik - need olid ettekande põhiteemad.
Järgnevalt said sõna haridustehnoloogid. Mina rääkisin haridustehnoloogi tööst üldhariduskoolis ning Varje Tipp haridustehnoloogi tööst kutsekoolis. Päris palju on meie töös sarnaseid elemente, aga samas on ka erinevat. Üldhariduskoolis õpib nii 7 kui ka 17-aastaseid õpilasi ning selge on see, et lähenemine erinevatele vanusegruppidele on veidi erinev. Erinevad ka e-õppe keskkonnad.
Tartu Ülikooli ja Tallinna Ülikooli esindajad rääkisid sellest, mida nende ülikoolidel on pakkuda Pärnule ja Pärnumaale. Enamasti puudutas see tööd andekate õpilastega ja valmistumist riigieksamiteks. Tehnikaülikooli esindaja Priit Joa rääkis aga videokonverentside võimalusest Eestis.
Peale lõunat tutvustati Pärnu ja Pärnumaa parimaid e-õppe näiteid ning sõna sai Virve Laube Pärnu Linnavalitsusest, et rääkida Pärnu Noorte Teduskoolist.
Seminar lõppes ühise aruteluga, kus räägiti haridustehnoloogi rollist koolis ja probleemidest, mis tekivad õpetajatel IKT-d kasutades.

Kommentaare ei ole: