neljapäev, 4. märts 2010

Kuidas youtube'ida?

Tänu Meeri Sillale sattusin järjekordselt ühele põnevale kursusele "How do YouTube?". YouTube on keskkond, milles tänapäeva noorus elab. Seal õpitakse, seal lahutatakse meelt. Ka õpetajad leiavad sealt palju vajalikku, mida õppetöös kasutada. Järgnevalt mõned nipid.
Keskkond on loodud selleks, et vaadata videosid suurelt ekraanilt.

Quietube http://quietube.com/
YouTube sisaldab palju reklaami ja segavaid elemente. Selleks, et keskenduda ainult videole, on loodud Quietube keskkond. Selleks tuleb lohistada quietube nupp oma brauseri (töötas Mozilla Firefoxiga) nupuribale. Kui nüüd otsida üles üks youtube video ja seejärel klõpsata quietube nupule, on võimalik segajateta videot vaadata.

Safeshare http://www.safeshare.tv/
Samuti üks turvaline keskkond, mis lisaks videote jagamisele võimaldab lõigata sealt välja ka mingi osa ning jagadas siis ainult seda. Lõikamiseks pange video väikeses aknas käima. Kui klõpsate Set Start, pannakse paika algus ning klõpsates Set End, lõpp.


KeepVid http://keepvid.com/
YouTube'i keskkonnast ei saa videosid alla laadida ja tegelikult allalaadimine ei ole ka lubatud. Ometi on õpetajatel vaja seda aeg-ajalt teha. Põhjuseid võib olla palju: klassis ei ole Internetiühendust, Internetiühendus on aeglane, video võib YouTubest ära kaduda jne. Videode allalaadimiseks on palju võimalusi. Minu jaoks on kõige mugavam olnud KeepVid keskkond. URL reale tuleb ainult sisestada video aadress ning klõpsata seejärel paremal pool oleval nupul DOWNLOAD. Läheb nautke aega ja all kastis on näha, mis kujul videot alla laadida saab. Eelistada võiks kõrge kvaliteediga (high quality) mp4 formaati.

Kommentaare ei ole: